Átment: gesztenyés pulykafasírt meggyes lilakáposztával

gsztenyesfasirt2.jpg

Ez valami egészséges kaja? - kérdezte a szomszédunk, amikor az ablakba tettem fotózni legújabb találmányomat. Az egészséges szó olyan hangsúlyt kapott, mintha azt mondta volna, hogy félcédulás, vagy ketyós, vagy ahogyan jól nevelten az érdekes szót használná a tanyát vezető nagybácsi, ha halványkék vászoncipőben küldenénk hozzá a gyereket megtanulni az agrárium alapjait. Erre az ételre igaz lehet mindaz, amit az "egészséges" hangsúlya kifejezett, de mivel óvodás kor előtt még kevesen igénylik az összetevők elemzését, elég csak az ízhatásra koncentrálni. Azzal pedig átment a szűrőn.



 Hozzávalók:

 

Kb 10 db fasírthoz:

20 dkg darált pulykacomb

1 doboz (125 g) főtt, darált gesztenye, vagy natúr gesztenyemassza

Opcionális fűszerek nagyobb gyerekeknek: só, fahéj, koriander, garam masala

 

2 adag káposztapüréhez:

40 dkg lilakáposzta

1 db édes alma

½ narancs kifacsart leve (a legkisebbeknek inkább natúr almalé)

15-20 db meggy

 

Elkészítés:

 

A sütőt 170 fokra melegítem.

 

A lilakáposztát megtisztítom, felaprítom, és felteszem dinsztelni.

 

A pulykahúst, a gesztenyét és a fűszereket összedolgozom, és vizes kézzel apró fasirtokat formázok. A sütőpapirt kicsit beolajozom, és a fasírtokat 20 perc alatt megsütöm.

 

Amíg a fasírt sül, folytatom a káposztát. Amikor már majdnem megpuhult, akkor adom hozzá a meggyet és a feldarabolt almát, hogy minél rövidebb ideig, kíméletesen párolódjanak. Ha már minden összetevő megfelelően puha, egy kis narancslé, vagy almalé hozzáadásával lepürésítem.

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr488864442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása