Ötletes feltétek: aszalt paradicsomos mogyoróvagdalt

Sokszor hallom, hogy a krémlevest akkor fogadják el a gyerekek, ha készül hozzá pirított kenyérkocka, és a főzelék is csak fasírttal eteti magát. Nálunk is hasonlóan megy ez, csak a változatosság kedvért próbálkozom különféle feltét variációkkal, hátha ki tudják egyenlíteni a zöldségkrémlevesek és…

olvass tovább

Több zöldség, több virág, kevesebb szemét - Ezek 2018 gasztro slágerei

Imádom a zöldségeket, gyümölcsöket, színes smoothie tálakat, de miután végignéztem több összeállítást arról, mi is a trend 2018-ban a világ konyhájában, elő kellett vennem Kereres Sándor szürkemarha szakácskönyvét, hogy nézegessek egy kis pacalt és kocsonyát is a balansz kedvéért. Idén még inkább az…

olvass tovább

A tél áldása tortácska: sütőtökös birsalmás céklás gyerekdesszert

Birsalmasajt, ecetben savanyított cékla, mézes sütőtök - mint sokan, én is ezekben az eltúlzott ízű verziókban kóstoltam először ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket, és úgy nem nőttek a szívemhez. Három olyan, fantasztikus alapanyagról van szó, amit elég megsütni, és ízesítik ők magukat, egymást, más…

olvass tovább