Gyömbéres rebarbarás almakompót

rebarbarakompot2_fin.jpg

 

A rebarbara hálás alany lenne pikáns mártásokhoz, csatnikhoz, a leggyakrabban mégis süteményekbe sütik, klasszikusan vaníliás krémben, vagy eperrel házasítva fordul elő. Mivel szuper vitaminpótlást jelent (a tavaszi szezonján kívül időnként ősszel is kapható a piacon), kísérleteztem vele egy kicsit, hogy a babáknak cukor és felnőttekre szabott összetevők nélkül is fogyasztható legyen. Alighanem ez a legegyszerűbb kompót.

Hozzávalók:

 

1 szál rebarbara (nagyjából 20 dkg)

50 gramm mazsola

egy körömnyi gyömbér 

2 darab édes alma (kb 40 dkg)

Hozzácsaphatunk még egy érett banánt, ha tartalmasabb uzsonnát szeretnénk

Elkészítés:

 

A mazsolát beáztatom, a gyömbért apróra vágom, vagy lereszelem. A rebarbarát felteszem főni a gyömbérrel, és amikor puhulni kezd, az almát is hozzéteszem. Ha megpárolódtak,  leveszem a tűzről és még melegen hozzákeverem a mazsolát, hogy az édességét hozzáadja.

 

Ha ehetőre hűlt, a banánt felkarikázom, és egy tálkában ráforgatom a kompótot.

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr928245958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.