Kreatív rizspótló: karfiolgyöngy

karfiolgyongy2_fin.jpg

 

Anya, mit csinálsz a fehér brokkolival?

- Ledarálom, megpárolom, köret lesz belőle. Olyan ételekhez ehetjük, amikhez rizst szoktunk, vagy kölest, vagy hajdinát.

- Miért? 

- Hát csak úgy, mókából.

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

 

20 dkg karfiol

valamennyi só és kókuszzsír, és ha igény van rá, zöldfűszer apróra vágva

 

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem és apróra darálom. Kókuszzsíron megpirítom, majd további 5 percig kisebb lángon puhítom. Ha továbbra is ress, a lángot elzárva fedő alatt tovább lehet puhítani. A végén még megszórhatom  tetszőleges zöldfűszerrel - jól megvan a tárkonnyal, snidlinggel, petrezselyemmel, kaporral, zsályával, csomborral.

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr688323070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.