Hűsítő finomság joghurt nélkül: erdei gyümölcsös tápiókakrém

erdeikrem2_fin.jpg

Együttérzek azzal, a Bálint nevű kisfiúval, akinek a gyümölcsjoghurt és a túrós édességek a kedvencei, de nemrég kiderült róla, hogy a tejfehérjére és laktózra is érzékeny. Ezek nélkül valóban nehéz olyan napokat átvészelni, amikor eltörik a homokszállító dömper, vagy telihold, szél, ár, apály, Jupiter-Mars szembenállás, vagy szimplán csak front van. Vannak azonban édességek, amelyek közelítenek  a savanyított tejtermékek ízbeli jegyeihez, és az erdei gyümölcsök a segítségükre vannak abban, hogy le ne bukjanak. Ilyen például ez az egyszerű  pohárdesszert is.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg erdei gyümölcs mix

10 dkg kesudió

1-2 marék mazsola

35-40 gramm tápiókagyöngy

2-2,5 dl rizstej, vagy kókusztej

vaníliaesszencia 

 

Elkészítés:

 

A kesudiót egy éjszakára beáztatom, a mazsolát és a tápiókagyöngyöt pedig egy órára.  

A tápiókagyöngyről leöntöm a felesleges vizet, rizstejben puhára főzöm, és ha levettem a tűzről, hozzákeverek némi vanília esszenciát. Amíg hűl, a kesudiót és mazsolát is leszűröm, és együtt krémesre leturmixolom. Végül az erdei gyümölcsöket pépesítem. Ha érzékenység miatt szükséges, át lehet passzírozni, hogy az apró magok ne kerüljenek a krémbe.

 

 Végül minden hozzávaló finomságot összekeverek, és poharakba töltöm.





A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr478905400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.