Dr. Schwab Richard: Nem ússzuk meg, hogy törődjünk magunkkal, a minőség már nem vehető pénzért

 A jövő az, hogy saját magunk termeljünk, akár egy erkélyen - állítja az ismert gasztroenterológus. Ez a mondat nem is lehetne aktuálisabb, amikor látjuk, a világ fogyasztási szokásai milyen természeti katasztrófákkal járnak. Dr. Schwab Richarddal sokakat érintő témákról beszélgettem, abból…

olvass tovább

Köleses fehérbabos hamis túrógombóc - régi kedvenc tejmentesen

Sosem hittem volna, hogy éppen a köles lesz az a gabona, ami nálunk majd a legtöbbször szerepel a családi rotációban. A gabonák kaméleonja: valamit nagyon tud, sósan is, édesen is. És tejtermék pótlóként is. Most, hogy az ismerősi körömben három csimota is van, akiknek hosszabb-rövidebb időre el…

olvass tovább

Aszalt paradicsomos zablepény pirított csirkével és körte csatnival - baba változatban is

Mostanában kosztosaim tésztatöltős, tekerős korszakba léptek, úgyhogy nagy lepény és tortilla-kísérletben vagyok. Ha glutén nélkül szeretnénk, és nem lisztkeverékből, akkor nehezebb hajtogatható állagot elérni, inkább egy tehetséges hibridre van esély félúton a palacsinta és a wrap között. Erre…

olvass tovább