Probiotikus epres ivójoghurt - tejmentesen

A tavasznak két hulláma van. Az első hullám az éledező természeté, a második akkor jön el, amikor beindul a magyar eper szezonja. Akkor aztán a salátától a süteményekig és italokig mindenben képviseli magát május luxusa. Most egy tejmentes ivójoghurtot készítettem az ivásra nehezen rávehető lázadóim…

olvass tovább

Zöldfűszeres hasselback batáta - bármikor bevethető köret

A nagy és viharos múltú stokholmi Hasselbacken étterem https://hasselbacken.com/en/about-hasselbacken/a  történetének egyik jelentős pillanataként tartja számon, amikor 1953-ban Leif Elisson először alkotta meg a vékonyra irdalt, sült burgonyát. Hálás vagyok ezért a találmányért, akut köretdilemmán…

olvass tovább

8 ok, amiért együnk pisztrángot! Itt ropogósan borsópürével, spenót pesztóval, babáknak is

  Hálás vagyok a meséknek és daloknak, amelyek fel tudják kelteni a gyerekek kedvét ahhoz, hogy esélyt adjanak egy ételnek, amit amúgy utálnak. Így jártam Schubert Pisztráng ötösének néhányszori eléneklésével (A csermely halkan zúgott, hol útja völgybe nyílt…). A halat ki nem állható középsőmnek…

olvass tovább

Gondolj arra, aki most szült! Gyerekágyas segítségek és 13 ételtípus, ami áldás a kismamának

Március óta elszigetelve kell élnünk, de babák akkor is születnek, és a gyerekágyas hat hét akkor is egy nagyon érzékeny időszak az új családok életében. Hihetetlen jól tud esni szülés után, ha a szerettek készülnek pár jó falattal, és ha kell, elviszik, elküldik valami módon. A komatál az egyik…

olvass tovább

Mogyorószószos csirke pirított kínai kellel - baba változatban is

Bármennyire is szeretek főzni, rengeteg idő megy el vele, és sokszor könnyebbség, ha egy fogással ki lehet pipálni a levest és a főételt. Nálunk a hozzátáplálás óta alapvetés, hogy mindig legyen itthon gyömbér, és kókusztej (vagy kókuszreszelék, hogy tudjak főzni kókusztejet), mert azzal mindenféle…

olvass tovább