Gyors babasnack: 12 perces banános minimuffin

 bananosmuffin3_fin.jpg

 

Az arany keretes Facebook-bölcsességek sorában a Coelho-anyák egyik fontos tanítása, hogy a jó anyának kosz lepi a házát, ragacsos a padlója, halomban áll a mosatlanja, de boldogok a gyerekei. Azért a mindent ellepő, boldog koszban remélem megengedhető egy rövid kitérő a konyhába anélkül, hogy a minőségi együttlét látná kárát. A következő minimuffin olyan egyszerű és finom találmány, hogy még az alatt elkészül, hogy egy császárpingvint felskiccelnénk a gyereknek kiszínezni.

 

Hozzávalók 6-8 darab sütihez:

 

1 nagy, érett banán

10 dkg kókuszliszt, vagy finomra őrölt kókuszreszelék

4 evőkanál kókuszolaj

4 evőkanál apróra tört zabpehely (gluténmenteset szoktam használni)

 

Elkészítés:
A sütőt 170-180 Celsius fokra előmelegítem. A banánt késes robotgépben krémesre aprítom, habverővel hozzákeverem a kókuszolajat, majd a zabpelyhet, végül a kókuszlisztet. Vizes kanállal a muffin sütőpapírokba kanalazom és 12-15 perc alatt készre sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr918323044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása