Narancsos céklás bíbor szilvaleves

ceklasszilvaleves_fin.jpg

Ha alkalom adódik, mindig megkérdezem a gyerekeket, milyen színű ételeket szeretnek enni. Többen ilyenkor azt mondják, hogy a kék kaják a kedvenceik, de Bridget Jones konyháján és néhány vegycukrászdán kívül nem tudom, hol tudnak olyanra szert tenni. Nem reprezentatív mintám alapján a második legnépszerűbb ételszín a piros és annak árnyalatai, a lila, a rózsaszín, ezeket követi a fehér. A sárgát nem jellemző, hogy említik, de azt igen, hogy a zöldet utálják. Hát akkor dolgozzunk ma a kedvenc színekkel, és egy közérdeklődésre számot tartó ízvilággal.

 

 

Hozzávalók:

 

5 db szilva (szezon híján mirelit)

1 db édes alma

1 db narancs kifacsart leve

1 ujjnyi vastag céklaszelet

fűszerek: 1-2 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 1 kisebb csillagánizs

ceklasszilvaleves2_fin.jpg

 

Elkészítés:

 

A sütöt 190 Celsius fokra melegítem. A céklát meghámozom, és a felhasználandó szeletet felaprítom. A gyömölcsöket megmosom, a szilvát kettévágom, az almát négyfelé. Mindezen összetevőket tűzálló tálba teszem, közéjük tűzdelem a fűszereket, és egy pici vizet öntök alájuk.

 

Körülbelül fél óra alatt szépen összesülnek. Kiveszem a sütőből, a fűszereket eltávolítom közülük, és a narancs kifacsart és leszűrt levét hozzá adagolva leturmixolom.

 

Tipp: Szilva helyett aszalt szilvával is remek, csak azt legfeljebb áztatni érdemes, sütni nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr248442764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása