Kókusztejben párolt édesköményes zellerpüré

 edeskomenyeszeller_fin.jpg

 

A zeller azon gumós növények közé tartozik, amely a gyerekeknek szánt zöldségpr-ban sehogy sem tud érdekes lenni. Hogy is lehetne olyan tulajdonságokkal, mint hogy az emésztést segíti, étvágytalanság ellen is hasznos, és tartalmaz flavonoidokat, magnéziumot, kálciumot, foszfort? Na, talán a kálcium, attól lesz erős a csontozatod, és mehetsz focizni. Ez az érv viszont még bekötőúton sem kullog ahhoz képest, hogy a sárgarépától jól lehet fütyülni. Ráadásul még kesernyés íze is van. De ezt a legkönnyebb korrigálni. 

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

 

1 kisebb zellergumó

1 kisebb édeskömény, vagy egy megtermett gumó fele

2-2,5 dl kókusztej

 

Elkészítés:

Első próbálkozásra grilleztem az édesköményt párolás helyett, jobban meg is tartotta az ízét, de nem tudott annyira megpuhulni, hogy az élvezhető legyen egyéves kor alatt. Jobb tehát a párolás.

 

A zellert megtisztítom, felkockázom. Az édesköményt félbevágom, a torzsáját kivágom, a zöldséget felaprítom. A szárához csatlakozó ánizskaprot félreteszem.

 

A zöldségeket lassú tűzön, gyakran kevergetve, kókusztejben megfőzöm. Ha a párolás során túlságosan besűrűsödne, vízzel, vagy alaplével higítom. A végén keverem hozzá az ánizskaprot, és együtt leturmixolom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr328449106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása