A brokkoli, csak úgy, mint rokona, a karfiol, hálás alapanyag tésztafélékhez. A benne található magnézium, kálcium, cink és vas pedig mind elengedhetetlen ahhoz, hogy gyermekünk a hintán, a mászókán, rugós lovacskán és a csúszdán is a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtsa. A hozzátáplálási kor kezdetétől fogyasztható avokádó pedig ehhez teszi hozzá még a maga A-, B- és E-vitamin arzenálját. De rövidebben megfogalmazva, ez az irtó egyszerű reggeli annyira finom, hogy érdemes magunknak is félretenni belőle.
Hozzávalók: 4 adaghoz:
Tészta:
20 dkg brokkoli
10 dkg rizsliszt
2 ek kókuszolaj
3-4 ek darált dió
Egy kevés szódabikarbóna, só, reszelt citromhéj, szerecsendió
A feltéthez:
2 érett avokádó
Pár csepp citrom
Elkészítés:
A sütöt 180 fokra melegítem. A brokkolit megtisztítom, összedarabolom és késes aprítóban morzsásra darálom. Kevés vízzel megpárolom. De lehet úgy is, hogy rózsáira bontva párolom, és utána pürésítem. A párolt zöldséget keverőtálban tésztává gyúrom a többi alapanyaggal, négy részre osztom, és kiolajozott, kicsi quiche-sütő edénykékbe rendezgetem. 15 perc alatt megsütöm.
Amíg a pite sül, az avokádót félbevágom, kikanalazom egy tálba, és némi citromlevet adok hozzá. Ízlés és fogazat alapján pépesítem villával.
Tipp: dió nélkül 9 hónapos gyereknek is adható, dióval 1 éves kortól.