Vedd már a cipőd, indulunk! - SOS gesztenyegolyó

gesztenyegolyo.jpg

Az elmúlt években a streetfoodról szólt a gasztroközélet. Ha már menet közben enni menő, akkor a játszótéri streetfoodot is érdemes fejlesztgetni. Már csak azért is, mert ahogy látom, a magyar gyerek a homokozó szélén, vagy a mászóka melletti padon uzsonnázik. Ez részben a békés együttélést szolgálja, mert így nem kell idő előtt lerimánkodni a dzsungelhídról őt tomboló dackorszakában, közben az elvesztegetett kalóriákat is azonnal pótolni lehet. Erre jó többek közt ez, az amőbai egyszerűségű, mindössze három összetevőből álló playground food.

 

 

Nem jó érzés azt látni, amikor egy két év körüli kislány a kezében egy rózsaszín cukorfondantos fánkkal hintázik, közben az anyja csokipudingot ügyeskedik a szájába, amikor a hinta előre lendül. Mindezt 11-kor, amiből sejthető, hogy a reggelije nem volt tartalmas, ebédre viszont nem valószínű, hogy megéhezik. És az sem jó érzés, hogy ezt látva a környező gyerekek, beleértve a sajátodat is, rózsaszín fánkot enne, miközben a gyümölcsök mellett kampányolsz.

 

Amennyi idő alatt eltoljuk a babakocsit a sarki pékségig fánkért, majd sorban állunk a kisboltban a csokipudingért, össze lehet dobni egy nagyon egyszerű snacket. És érdemes kínálásra alkalmas mennyiséggel érkezni, mert mindig szétkapják.

 

 

Hozzávalók (a több, mint eléghez):

 

1 doboz (125 gramm) mirelit gesztenyemassza, vagy darált gesztenye

1 csomag (100 gramm) kókuszreszelék, vagy kókuszliszt

1 db alma

Lehetséges fűszerek: kardamom, fahéj

 

 

Elkészítés:

 

A sütöt 170 fokra fűtöm. A kókuszreszeléket finomra darálom, az almát megtisztítom, hámozom, és kislyukú reszelőn lereszelem. Hozzádobom a gesztenyét is, kézzel összegyúrom, kis golyókat formázok, és sütőpapíron 10 perc alatt kisütöm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr548716728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása