Útravaló babakaják: mentás paradicsomos répapüré

paradicsomosrepa2_fin-2.jpg

Lesunnyadt a nap

Feljöttek azok a narancsszínű felhők

A hattyúk mennek vacsorázni

Hamarosan leesteledik.

 

A balatoni naplementéknek ez az egyedülállóan lírai megfogalmazása azért kívánkozik ide, mert kedvenc házi költőmnek a narancs felhős alkonyat színei jutottak eszébe a paradicsomos répapürét meglátva, bár sajnos erről újabb szabadvers nem született.

 

Balatoni sétáink fontos eleme az útszélekre hullott levelek, bogyók, és mindenféle szürreális termés gyűjtése, eközben derült ki számomra, a vadon termő menta népszerű csemege. Szelíd változatát már a hozzátáplálás időszakában több gyerekételbe belekíséreltem, főleg cukkinis, zöldborsós pürékbe. A pardicsomos répapürébe is ötletszerűen tettem bele, és működött. A 8.-9. hónaptól már adható. Időnként újra visszatérünk erre a pürére köretként húsokhoz, fasírtokhoz. Ez a babaétel hidegen, melegen is jó, nem kényes, utazásokhoz is praktikus.

 

Hozzávalók:

1 db sárgarépa

2 db paradicsom

Egy kis friss menta

 

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom, párolóedényben megpuhítom. A paradicsomot forró vízbe mártva megtisztítom a héjától, felkockázom, és a répához keverem, mielőbb az teljesen megpuhulna. Turmixolom, fűszerezem.

 

További útravalók: 

Batátás vöröslencse

A bejegyzés trackback címe:

https://edespofa.blog.hu/api/trackback/id/tr5710411038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása