Nyit a vakáció konyha! Spenótos spárgás kölespite - baba verzióban is

  Attól még, hogy valami zöld, lehet sokszínű - érveltem ilyen haloványan, mert kosztosaim szerint időnként túl zöld ételeket készítek. Igaz, a zöldspárga, a spenót és a kertünkben termett néhány szem borsó is zöld, de annyira másképp zöld. Aztán még zöldfűszerrel is megszórom őket, mentával,…

olvass tovább

Kakukkfüves gombakrém áfonyavelővel - egy négyéves gombautáló ajánlásával

Mindenki, aki több gyereket nevel, kénytelen megtanulni zsonglőrködni az ételekkel, hogy lehetőleg ne minden háklit, igényt, szükségletet kelljen külön kezelni, hanem legyenek átfedések is. Nálunk a nagyobbik szereti és igényli a gombát, a középső utálja. Az áfonyát viszont szereti, és az ilyen…

olvass tovább

Indul a grillszezon: füstölt busa csudajó

Biztos, hogy tud valamit a busa - gondoltuk már évek óta, és szemezgettünk vele sokszor a piacon. Vonzott, hogy olcsó, és egyszerű hal. Főztem levesbe, sütöttem kukoricás bundában, vagy halpogácsaként, meg natúr, roston is, de valahogy mindig kilógott az a kesernyés busaíz. A gyerekeknél pláne.…

olvass tovább

Sült céklás borscs, a kismamák megmentője - BLW baba változatban is

Miért épp a kismamák megmentője a céklaleves? Persze mindenki másé is, de főleg azért, mert ásványi anyag tartalmával, a vérképzést segítő tápanyagaival turbóz terhesség alatt. Szülés után pedig a folyadékpótlás, a test melegen tartása és tejserkentő fűszerei miatt egy áldás. A posztban részletezem,…

olvass tovább