Narancsos kakaós diókrém tahinivel - SOS ajándék az utolsó pillanatra

A csoki-narancs kombó annyira kilencvenes évek - mondta egy ismerősöm, amikor kedvenc ízkombókról beszélgettünk. Szerettem a kilencvenes éveket: az első, haladóbb benyomások az életről, a Diákszigettől a jazzig, a művészfilmektől a még elvetemültebb művészfilmekig, a barátságtól a szerelemig akkor…

olvass tovább

Hello karácsony! A gluténmentes sütés titkai - melyik liszt mit tud?

Gyakran kapok alternatív lisztekkel kapcsolatos kérdéseket: miért hajdinaliszttel készítem a palacsintát, kevert tésztás tortát, zabliszttel a tortillát, vagy épp mire jó a csicseriliszt? Nyolc éve már, hogy amatőrként kísérletezem a gluténmentes lisztekkel, és tapasztalom, hogy vannak jó…

olvass tovább

Hello karácsony! Rokonokat összetartó, üzbég rizses hús - baba változatban is

Nem tipikus karácsonyi fogás következik. Amikor ünnep táján megindul a rokon- és barátvándorlás, és több generációt látunk vendégül, különféle igényekkel, és még beszélgetni is jól esne velük, nemcsak főzni és felszolgálni, akkor jó ötlet egy egytálétel valami kis csavarral. A rizses hússal nem…

olvass tovább

Melengető almaleves mazsolás gesztenyegombóccal - baba változatban is

Adventi naptár helyett nálunk minden évben adventi mókák vannak. Karácsonyig minden napra egy közös játék, főzés, vagy a téli depressziót megelőző program ez óvoda után, amit a majomkák felváltva húznak ki egy erre gyártott szütyőből. Diafilmezünk, bethelemeset játszunk, körbejárjuk a környék…

olvass tovább