Megújult és elköltözött az Édes pofa blog

Örömmel jelenthetem, hogy új korszak kezdődött a  blog történetében. Több mint négy év után megszépült, megújult, tartalma bővült, új funkciókkal és étrend tanácsadói tevékenységemmel gyarapodott. Ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, saját oldalra volt szükség, ezért létrehoztuk az Édespofa.hu oldalt.…

olvass tovább

Rakott cukkini + töltött patisszon: két fogás egy munkával - baba változatban is

  Amíg még hajt a cukkini, addig nincs is olyan mélységes ősz. Ezt magyarázhatom az esőnek, a gólyáknak és a szezonális vírusoknak is, mert ők nálam sokkal jobban tudják, mikor van ősz, de tény, hogy a cukkini még hajt. Most egy rakottas + töltött patisszon készült belőle, és picit alternatív…

olvass tovább

Mi az íz-ablak? Esély, hogy a gyereked minél több ételt elfogadjon - így használd ki!

  A hozzátáplálás kezdetén a babák túlnyomó többségét érdeklik az ételek, örömmel fedezik fel az ízeket, illatokat, állagokat, színeket. Aztán egyszer csak arra eszmélünk, hogy a borsót szemenként kéne meghámozni, hogy hajlandó legyen ránézni a kis Sobri Jóska, és az egész leves kuka, ha úszik…

olvass tovább

Sült cukkini krémleves, mentás pesztóval, pak choi-jal - baba változatban is

Egyik nap alig volt otthon valami, csak a konyhakert  termései. A nyár végének áldása ilyen szempontból, hogy a vetemény kisegít, ha nem jutottunk el vásárolni. A cukkini bőséggel termett, tettük is a salátától a fasírtokon és pitéken át a muffinig mindenbe. Most egy olyan fogás következik, ami…

olvass tovább

A legfontosabb kérdések az édesítésről - és mit adjunk a gyerekeinknek cukor helyett?

A legtöbb kérdés a blog kezdete óta az édesítésről érkezett. Amióta gyerekeim vannak, nekem is nagy dilemmám. Mennyire egészséges, ha gyümölccsel váltjuk ki a finomított cukrot? Mennyire jó nekik például a méz? És a szirupok, vagy a stevia? Ezekre a kérdésekre itt a válasz. Néhány hónapja Szabó Gál…

olvass tovább

Felvágott helyett és feltétként is - borjúnyelv vajbabfőzelékkel baba változatban is

  Sok gyerek nem szereti a marhahúst, mert rágós tud lenni, és sok szülő nem szeret vele dolgozni, mert sokáig tart, amíg elkészül, és kétes a sikere. A marhanyelv, és különösen a borjúnyelv ilyen bosszúságokat nem okoz, hozzátáplálás korától kezdve beválik, tápanyagban gazdag és olcsóbb, mint a…

olvass tovább

Hello suli! Házi tortillát az uzsonnás dobozba! Csak 4 összetevővel

Szeptembertől az itthoni gyermekétkeztetés több dimenziója is feltárul előttem. A nagyobb most kezdi az iskolát, a középső az óvodát folytatja, a kicsi a hozzátápláláskori gasztrokurzusait végzi. Öregedésem egyik jele, hogy időben elkezdtem kikísérletezni az uzsonnerecepteket, amelyeket majd…

olvass tovább

10 lépés, hogyan szerettesd meg gyerekeiddel az egészséges ételeket

Kértétek néhányan, hogy foglaljam össze a júniusi online Womanity fesztiválon elhangzott előadásomat. A gyerekek egészségének megalapozása az étkezési szokásaikon keresztül már a születésük előtt kezdődik, ezért elsőként a szülők kedvében szeretnék járni, hogy megtaláljátok az örömet azokban az…

olvass tovább

Pisztácia jégkrém beépített vitaminokkal

  “A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt.” Együttéreztem anno Johnny Firpóval, mert a pisztáciafagyi a kedvencem. Miért nem a most érő, klassz, nyári gyümölcsökből keverek pálcás jégkrémet? Legtöbbször azokból szoktam, banánnal, idényekkel, bogyósokkal, magokkal, egy kevés kókuszkrémmel,…

olvass tovább
süti beállítások módosítása