Ünnepi édesség egészségesen: babos csokikrémes torta

- Hamarosan lesz a szülinapom? Majd esszük a tortát égve? - Maga a torta remélem nem fog égni, csak a három gyertya rajta. És tudod már, milyen tortát szeretnél? - … Pesztós vaníliásat! - Hú, az különleges. De olyat csinálnék inkább, ami az unokatesóidnak is ízlene, mert jönnek a bulidra. -…

olvass tovább

Ezekből a gasztrokönyvekből ajándékozz gyerekeseknek!

“Tutu uzsonnásdoboza körül állítólag tömeg van, amikor kinyitja. Megy a csencselés. Van, hogy eleve úgy kéri az uzsonnát, hogy tudjon belőle adni. Néha meg arra kér, csomagoljak szalámis szendvicset is”- meséli iskolás fia gasztroneveléséről Havas Dóra az Így etesd a családod! szerzője. A…

olvass tovább

Hello karácsony! - 5 áldásos dolog, amit próbálj ki a pisztránggal!

  Szép jelenet, amikor a családi ebéden egy majd 3 és egy 9 éves a halszemekért, uszonyokért és halbőr felületekért alkudozik egymással. Meglepett, hogy gyerekek is ennyire kattannak a macskák és jégmadarak kedvenceire. A kisebbik fel is teszi a géntechnológia határait feszegető kérdést: miért van…

olvass tovább

Még felnőttre is veszélyes: karobos gyümölcsös banánmisu

  Jót nevettem, amikor a családomtól először hallottam, hogy homeopátiás desszerteket fejlesztgetek. Van benne valami, mert az édességek információit tartalmazzák ezek a készítmények - ez esetben nem rázva, hanem habverővel keverve - de olyan hatóanyagokat nem, mint például cukor, tejszín, tojás,…

olvass tovább

Első húsnak is tökéletes: zsályás nyúlfalatok almás padlizsánnal

Néhány ismerősöm akkor kezdett el ismerkedni a húsokkal, és főzni, amikor gyereke született. Ha kérdeztek, elsőre a nyulat ajánlottam nekik, mert egyszerű elkészíteni, könnyen emészthető, tápértékben és fehérjében is erősebb, mint a klasszikus kezdő húsnak számító csirke vagy pulyka. “Aha.…

olvass tovább

Jobban csúszik: 5 jó érv az olaj mellett + 1 öntet babaételekhez

Az első olajjal kapcsolatos emlékemhez óvodás koromig kell visszautaznom a bolgár tengerpartra, a Malév Budapest-Burgasz járatával. A társaságunk gyerektagjaival egy helyi folklór esten fedeztük fel az olajos üveget, és kiborítva a salátástálba, kézzel és kenyérrel tunkoltuk számolatlanul. A kínálat…

olvass tovább

Halrudacskák helyett itt az omlós, házi halburger

  A halrudacska valószínűleg a halfeldolgozás parizerje. Tartalmazhat halat, de jellemzőbb, hogy minden mást is, ami a feldolgozás során hulladékként keletkezik. A magyar ember nem nagy halfogyasztó, bár az internet előtt szájhagyomány útján azért igyekeztek meggyőzni egymást az ismerősök, hogy…

olvass tovább

Sári és a csodatalaj - mitől bio egy biofarm?

“Azon túl, hogy nem zsákmányoljuk ki a földet, számomra a bio például azt is jelenti, hogy kíméletesek vagyunk a növényekkel, terményekkel, emberségesek a lóval, törődünk a kollégáinkkal, tiszteletben tartjuk a munkaidejüket is”- mondja Bolvári Csaba a javarészt zöldségekre specializálódott Zsámboki…

olvass tovább

50 rászoruló gyerek kapott ebédhez valót az őszi szünetre

Többek közt pizza napoletánához, borsófőzelékhez, sonkás gombás paradicsomszószos pennéhez kapott alapanyagokat és hozzájuk tartozó recepteket huszonöt, jellemzően többgyerekes család az őszi szünetre, hogy azokból otthon egyszerű és laktató ebédet tudjanak készíteni. A Hilton Budapest, a Metro…

olvass tovább

50 élelmiszer, amit ne egyél! Jó, de mi marad?

A csírákat hanyagold, mert fertőzést okozhatnak, a csirkeszárny túl zsíros, a rizsliszt hízlal, a grillen megkapott hústól, a nem bio almától és krumplitól óvakodj! Ne bízz a tenyésztett halakban, és ne dőlj be a génmanipulált ördögnek! Az élelmiszerfeldolgozás mumusairól időről időre új…

olvass tovább
süti beállítások módosítása